Publisert Legg igjen en kommentar

Bruker Google Sveits som treningsarena ?(GDPR)

I disse GDPR tider er det interessant  å  merke seg at Google satser enda mer på Sveits. Dette med privatliv og nærgåenhet vet vi er viktig for de store plattformene å ta hensyn til. Facebook har smertefulle erfaringer der. Kanske Google rett og slett vil bruke Sveits som treningsarena. «Hvis man kan operere lovlig der kan man operere lovlig overalt» (inspirert av Frank Sinatra.)

På området «privacy» har Sveits regler som er utrolig mye strengere enn nær sagt alle andre. De fleste har vel fått med seg dette på godt og vondt. Denne politikken har gjennom årene også gitt en del omdiskuterte utslag. Da vi bodde i Sveits hentet vi noen morsomme erfaringer som mange bare vil le av i Norge. I Sveits kunne vi ikke, som i Norge og de fleste andre steder, bare gå inn på et nettsted og lese bedrifters tall for omsetning og resultat. Vårt lands skattelister ville jo vært alvorlige forbrytelser i Sveits.

Denne politikken har i mange år vært gjenstand for mye harselas i andre land. Sikkert berettiget i mange tilfeller. Nå når verden står overfor svært store utfordringer på området «privacy» er det kanskje en fordel at et land som Sveits har mange erfaringer å dele med oss (og Google).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.